НовиниПеремога ТопГард на чемпіонаті з боїв без правил ММА PRO UKRAINE 2016

Системи охорони периметра.

2016 рік для спортивного клубу бойових мистецтв AURUM почався тріумфально. Одна з його команд - TopGuard Security, здобула першість на MMA PRO UKRAUNE і забрала з собою переможний трофей. З цього приводу Олександр Дудочкін, тренер зі змішаних єдиноборств клубу AURUM і, зокрема, TopGuard Security, розповів нашому кореспондентові про: ММА (бої без правил), бойове самбо, тайський бокс і Крав Мага.

— Олександр, Вам всього 39 років, але Ви займаєтеся підготовкою висококваліфікованих охоронців, тренуєте збірну і викладаєте бойові мистецтва в двох залах! Поділіться своїм секретом - як Вам все це вдається?

— Я не можу Вам це пояснити (зніяковіло сміється). Спорт став моїм супутником дуже давно, ще з дитинства. Спочатку це були боротьба і бокс, потім я захопився бойовим самбо. Саме в той час ритм мого життя набув інтенсивного темпу, який я тримаю і зараз. Життя сучасної людини - це нескінченний біг з перешкодами, так що, думаю, я не один такий.

Збірна України з ММА 2015.

— Ваша тренерська кар'єра є дуже плідною. Тільки в 2015 році Ваші вихованці не раз займали перші місця на змаганнях, в тому числі і міжнародних. На MMA PRO UKRAUNE 2016 своєю бойовою майстерністю Ельнур Велієв, член команди TopGuard Security, завоював звання чемпіона України. Ви задоволені результатами своєї роботи?

— Цілком. Мої хлопці заслужили ці перемоги, адже для їх досягнення їм довелося наполегливо попрацювати. На чемпіонаті ММА України золото клубу принесли Ельнур Велієв та Олександр Боровик. У світовому і європейському чемпіонатах по Джиу-Джитсу перше місце завоював Дмитро Шаповал. А на змаганнях Європи з бойового самбо золото виграли Велієв та Шаповал, відповідно, в різних категоріях. Так що так, я задоволений!


Збірна України з ММА 2015.

— Хотілося б почути Ваш коментар з приводу Чемпіонату світу з ММА і виступу на ньому Збірної України. В ході цих змагань тільки Ельнур Велієв з TopGuard Security, завоював бронзу в категорії 65,8 кг.

— Я вважаю, що на цьому чемпіонаті ММА було на що подивитися. Він ще раз довів, що в спорті перемога дістається сильнішому. У змаганнях брали участь збірні тридцяти семи країн: Росії, Чехії, України, Німеччини, Китаю, Японії, Нідерландів, Канади, Греції, Куби, Казахстану, Італії та багатьох інших. І у всіх була тільки одна мета - перемогти. У командному заліку кращими виявилися російські спортсмени. Потрібно зізнатися, що це не стало для мене несподіванкою. Бойові види спорту підтримуються в Росії на рівні держави, а ММА там набуло широкого поширення набагато раніше. Україна, можна сказати, робить в цьому напрямку тільки перші кроки, і дуже успішні. У нас є відмінні школи, мотивація і прагнення хлопців. Якщо ми отримаємо підтримку від нашої держави, то цілком зможемо стати кращими.

Тренування в залі спортивного клубу АУРУМ. фото - 1.Тренування в залі спортивного клубу АУРУМ. фото - 2.Тренування в залі спортивного клубу АУРУМ. фото - 3.

— Приємно чути професійну думку про перспективи України в ММА, але чи можна вважати це спортом? Адже даний вид бойових мистецтв також називають боями без правил, а техніка самооборони включає в себе змішані елементи різних шкіл боротьби, таких як Тайський і класичний бокс.

— Бої без правил - це тільки назва. ММА має свої правила і обмеження. Перемога на рингу ММА - це мінімальні пошкодження обох спортсменів, а також високий рівень майстерності застосовуваних технік. Тому даний вид бойових мистецтв - це спорт, і ніяк інакше.


Перемога на чемпіонаті MMA PRO UKRAINE.

— Олександр, мені відомо, що Ви також займаєтеся підготовкою висококваліфікованих охоронців і бійців спецназу. У чому полягають їх тренування?

— Бійці спецпідрозділів мають тільки дві мети: зберегти життя і функціональність в контактному бою, а також знешкодити противника. Практично те ж саме відбувається і з охоронцями. Але їх тренування виглядають трохи інакше, оскільки їм я не викладаю військові техніки, прийоми і методи.

— Чи справді в спортивному клубі AURUM можна навчитися самообороні в напрямку Крав Мага? І чи є дана школа видом військової самооборони?

— Це дійсно так, але всі напрямки самооборони містять в собі набори прийомів і технік, які перебувають у відкритому доступі, так само, як і Крав Мага. Будь-яка зі шкіл може бути ефективною або абсолютно марною. Все залежить від особистих умінь і навичок. Спеціальна програма тренувань з використанням Крав Мага розроблена і для команди TopGuard Security. У процесі навчання особлива увага приділяється затриманню противника за допомогою спеціальних засобів. Під час тренувань хлопці повністю екіпіровані, що дозволяє досягти найкращих результатів.

Крав Мага для цивільного населення викладається в зовсім іншому ключі. Зазвичай на такі тренування приходять дівчата, підлітки і інші непідготовлені люди. Головне завдання їх навчання - зберегти власне здоров'я в небезпечних умовах і вибратися з даної ситуації неушкодженим. Тут допустимі неспортивні прийоми самооборони. До них відносяться удари в очі, кадик і пахову зону. Для звичайних людей Крав Мага - це шанс вижити в непростій ситуації. Наш спортивний клуб і надалі розраховує працювати в даному напрямку.

— Я не сумніваюся, що AURUM і тут чекає успіх. Адже навіть на Чемпіонаті світу з ММА у 2015 році четверо з семи спортсменів збірної України були бійцями цього спортивного клубу. Як Ви думаєте, чи зможе допомогти ММА у звичайній вуличній бійці?

— Я думаю, що все залежить від сили, бойової підготовки та кількості противників. Але знання ММА в такій ситуації явно не буде зайвим.

— Чи правда, що CNN зацікавилося AURUM? Ходять чутки, що сам Річард Квест недавно прилітав на Україну зі своєю знімальною групою з метою зняти фільм про ваші тренування. З його слів ваша команда краща в Україні.

— Мені дуже приємно чути подібне, але події носили дещо інший характер. Знімальна команда Річарда Квеста була в Україні з метою збору матеріалу для телевізійного проекту CNN - «Бізнес Тревелер». Акцент ставився на безпеки в країні в період подій Майдану і після них. Для забезпечення охорони всіх членів знімальної групи, CNN, керуючись рекомендаціями західних партнерів, запросило до співпраці TopGuard Security. Я ж в якості тренера продемонстрував частину програми підготовки охоронців, а також надав допомогу в постановці кількох сцен для фільму. Потрібно відзначити, що Річарда Квеста і його колег сильно вразила стрілецька і бойова підготовка моїх хлопців. Після зйомок вони змонтували відмінний фільм про Україну, наповнений позитивними емоціями. За допомогою CNN з такої позиції нашу країну побачили багато держав світу. Нам також дуже приємно, що певну частину цього позитиву вніс наш спортивний клуб.


Річард Квест (CNN) в центрі підготовки охорони ТопГард. фото - 1.
Річард Квест (CNN) в центрі підготовки охорони ТопГард. фото - 2.Річард Квест (CNN) в центрі підготовки охорони ТопГард. фото - 3.Річард Квест (CNN) в центрі підготовки охорони ТопГард. фото - 4.

— Олександре, розкажіть, будь ласка, про Ваші тренувальні збори в Карпатах. Вони вже починають обростати легендами. Багато хто впевнений, що саме там є змога досягти чемпіонських висот. Ви використовуєте на зборах якісь секретні програми тренувань?

— Нічого подібного. Карпати - це місце, саме по собі несе позитивну енергетику. Додаємо до цього щоденні триразові тренування і в результаті отримуємо якісні просування в бойовій майстерності. Важливим фактором також є те, що в Карпатах найсильніші тренуються нарівні з більш слабкими, надаючи їм допомогу порадами з особистого досвіду і навіть розкриваючи секрети своєї майстерності. Все це створює справжню затишну сімейну атмосферу, сприятливо впливає на особистісний ріст спортсменів. На ці збори приїжджають зовсім незнайомі люди, а їдуть звідти вірними друзями на все життя.

— Спасибі Вам, Олександре, за витрачений час, а також за дуже приємну і інформативну бесіду.

Інтерв'юер: Катерина Полтавець.

Джерело: ТСН про спорт ТСН (Про бої без правил, Бойовому самбо, Крав Мага, Муай Тай і ММА в Україні)

Відповіді на запитання, що часто ставляться:
Чому компанія TopGuard - №1 у своїй сфері?🤔
Наша фірма має 20-річний досвід та єдина недержавна структура в Україні, професіоналам якої довіряють забезпечення безпеки перших осіб світової політики. ✅
Які послуги надаєте? ✅
Перелік послуг компанії з охорони:
    • Фізична охорона обектів будь якої складності.
    • Охорона масових заходів, івентів, бізнес- конференцій, концертів.
    • Броньовані авто та персональна охорона.
    • Охорона та супровід цінних вантажів.
    • Розробка,монтаж та обслуговування систем контролю доступу, сигналізацій та відеоспостереження.
    • Оренда авто з водіем або без.
    • Тренінги першої домедичноі допомоги.
    • Тренінги самозахисту зі зброєю.
    • Захист приватності. Виявлення та знешкодження засобів стеження та прослуховування.
    • Групи швидкого реагування.
    • Безпековий супровід фінансових угод.
    • Юридичний супровід. Адвокати.
    • Підбір, перевірка, навчання професійного персоналу першого кола безпеки.( охоронці, водіі, менеджери, секретарі, няні, повара, клінінг…)
А також: технічні послуги, юридичні послуги, оренда автомобілів з водієм.✅
Як отримати консультацію? ✅
Отримати консультацію від фахівців можливо через:
  • онлайн-чат
  • форму зворотнього зв'язку на сайті
  • e-mail - [email protected]
  • за телефонами: (050) 376-09-02, (044) 344-68-34✅
Якою мовою ви б хотіли читати
все-все на сайті TopGuard?
Українською
Російською